Developer/Business Analyst – oglas – IT kompanija 3AP

IT kompanija 3AP, koja se bavi razvojem digitalnih rešenja sa sedištem u Cirihu (www.3ap.ch), oglašava poziciju Developer/Business Analyst za kancelariju u Beogradu.

Osnov pozicije jeste svakodnevno korišćenje New Relic platforme. New Relic je američka softverska kompanija koja se bavi analitikom.

https://newrelic.com/

Uz pomoć ove platforme radi se monitoring sajtova i aplikacija za klijenta, a na osnovu dobijenih podataka unapređuje se biznis klijenta (tehnički i marketinški) i razrađuje se taktika kako doći do zacrtanih KPI-eva. Trenutno koristimo APM, Browser i Insight servis na samoj platformi.

Neophodni uslovi jesu poznavanje programskih jezika, mogućnost praćenja analitka i razumevanje dobijenih podataka, kreiranje biznis ciljeva i komunikativnost. Na osnovu dobijenih podataka sugeriše se kako napraviti samu aplikaciju, ukazuje se na ‘’bagove’’ i predlaže se, na osnovu zahteva klijenta, nova metrika kojom će se doći do detaljnijih podataka.

Kandidat bi sarađivao sa kolegama iz Marketinga, koji su okrenuti više komunikaciji sa klijentom, pravljenju izveštaja, a sam kandidat bi bio tu kao neko ko će sa tehničke strane da upotpuni celinu i zajednički unapređuje servis.

Ne postoji deo isključivog programiranja, ali poznavanje SQL jezika i inženjersko razumevanje je neophodno zbog sitnih intervencija, promena i pomoći klijentu. Poznavanje engleskog jezika je obavezno, a poželjno je i iskustvo sa analitikom i osnovama programiranja.

Kandidat bi, pored kolega, komunicirao sa klijentom, kao i sa programerima koji su zaduženi za implementaciju i razvoj aplikacije koja se prati. Da bi kandidat mogao da koristi ovu platformu obavezno je da prođe kroz obuku, da položi ispit i dobije zvaničan sertifkat, jer je to jedini način upoznavanja sa platformom. Imao bi naravno pomoć kolega iz marketinga i kolege programera koji je trenutno na projektu.

 

CV na engleskom jeziku mozete poslati na careers@3ap.ch.