Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB) 2022

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade – ISWiB) biće održana od 18. do 26. jula 2022. godine. ISWiB je studentski festival otvoren za studente iz celog sveta, u Beogradu se održava od 2006. godine.

Ideja festivala je da se mladi u multikulturalnom okruženju bave najvećim problemima današnjeg društva i da putem radionica pruže svoj doprinos njihovom rešavanju.

Festival ove godine slavi 15. godina postojanja, a ovogodišnja tema je održivi razvoj. Pod sloganom #NurtureOurFuture studenti će moći da učestvuju u 10 zanimljivih radionica kao što su: rešavanje studije slučaja, ekologija i okruženje, inovacije i razvoj, marketing i mediji i druge.

Tokom festivala, radionice će biti posvećene jednom ili više ciljeva održivog razvoja koji su predstavljeni u Agendi Ujedinjenih nacija 2030. Neki od globalnih izazova sa kojima će se učesnici suočiti su nejednakost, klimatske promene, degradacija životne sredine, mir, pravda i mnogi drugi. Studenti će moći da steknu nova znanja i razmene ideje putem interaktivnih predavanja, blisku komunikaciju i saradnju i različite otvorene aktivnosti.

Za više informacija, možete posetiti sajt https://iswib.org/