Održan Gala koncert u Vranju – Summer Dance Camp 2019

Institut za umetničku igru predstavio je danas u Domu vojske u Vranju Gala koncert povodom završetka petog Međunarodnog letnjeg kampa za umetničku igru, Summer Dance Camp Vranje.

U okviru Gala koncerta prikazane su varijacije i delovi klasičnog baleta u koreografijama Bahrama Juldaševa kao i savremene koreografije Tomeka Pomersbacha i Ognjena Vučinića, koje će izvoditi svi polaznici ovogodišnjeg letnjeg kampa za umetničku igru iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Belorusije.

Polaznici su učenici osnovnih i srednjih baletskih škola, studenti Instituta za umetničku igru i profesionalci.

Letnji kamp su vodili Bahram M. Juldašev (Rusija/Slovačka), Ana Pavlović (Srbija), Tomek Pomersbach  (Poljska), Ognjen Vučinić (Hrvatska), Mila Stijak (Srbija), i korepetitor Ana Spremić (Srbija).

Gala koncertu su prisustvovali predstavnici Grada Vranja, Vojske Srbije, Doma učenika srednjih škola u Vranju, predsednik Saveta Fakulteta za inženjerski menadžment prof. dr Vladimir Tomašević, dekan Fakulteta za inženjerski menadžment prof. dr Slobodan Živković i mnogi drugi.

Gala koncert je bio prilika da Predsednik saveta Fakulteta za inženjerski menadžment, prof. dr Vladimir Tomašević, uruči plakete i zahvalnice pojedincima i kolektivima. U ime grada Vranja plaketu je primio gradonačelnik dr Slobodan Milenković, koju je potom u znak zahvalnosti predao balet majstoru Bahramu M. Juldaševu iz Rusije. Plakete su uručene i komandantu 4. brigade kopnene vojske, brigadnom generalu Slobodanu Stopi, direktorki Doma učenika srednjih škola Maji Ristić, kao i predstavnici Policijske uprave Vranje, Mileni Dimitrijević, dok je zahvalnicu dobila Jasmina Prokić, koja od prvog kampa medisjki promoviše Summer Dance Camp Vranje.

Letnji kamp održava se pod pokroviteljstvom Fakulteta za inženjerski menadžment u Vranju, uz podršku Grada Vranja, Doma vojske i Doma učenika srednjih škola u Vranju s ciljem decentralizacije umetničke igre i popularisanja klasičnog baleta i savremene igre.