Održavanje međunarodne konferencije „Kritična infrastruktura odbrambene industrije“

Fakultet za inženjerski menadžment i Nacionalno udruženje za upravljanje rizicima (NUUR) organizuju danas konferenciju „Kritična infrastruktura odbrambene industrije“ vođeni idejom regionalnog okupljanja eminentnih naučnih radnika i stručnjaka iz oblasti upravljanja rizicima i zaštite kritične infrastrukture odbrambene industrije iz zemlje i inostranstva, a u cilju razmene iskustava i dobrih praksi u identifikaciji i analizi uticaja postojećih i potencijalnih rizika na odbrambenu industriju, sagledavanju trendova u razvoju sistema zaštite kritične infrastrukture odbrambene industrije u oblasti fizičko-tehničke zaštite, zaštite od požara i elementarnih nepogoda, zaštite na radu, zaštite životne sredine, industrijske bezbednosti, kao i u primeni svih drugih mera koje se preduzimaju u zaštiti od različitih vrsta rizika.

Međunarodna konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije i uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ministarstva za zaštitu životne sredine.

U radu konferencije učestvuju brojne kompanije iz sektora odbramene industrije Republike Srbije, kao i predstavnici MUP Crne Gore i MUP Bosne i Hercegovine, predstavnik Direkcije za spašavanje i zaštitu Republike Makedonije, kao i brojni naučni radnici i stručnjaci iz naučno-obrazovnih, naučno-istraživačkih institucija i kompanija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Srbije.

Predsednik Saveta, prof. dr Vladimir Tomašević, je održao pozdravnu reč, a dekan Fakulteta, prof dr Slobodan Živković i prof. dr Mirjana Kranjac vode sesije.