Predstavnici Fakulteta u poseti Ningbo Foreign Affairs School u Kini

U cilju istraživanja novih mogućnosti međunarodne saradnje prof. dr Stanko Bulajić sa delegacijom posetio je fakultet Ningbo Foreign Affairs School u Kini.

Prof. dr Stanko Bulajić u ime Fakulteta za inženjerski menadžment, Jovana Ikonić sa Instituta za umetničku igru i Zeng Jianguo, generalni sekretar Centra za međunarodno obrazovanje Šangaja posetili su Ningbo Foreign Affairs School  17. maja 2024. godine, kako bi istražili nove mogućnosti za međunarodnu saradnju. Liu Guoiao, zamenik direktora Kancelarije za međunarodnu razmenu Opštinskog biroa za obrazovanje Ningbo, Dai Venjun, sekretar školskog komiteta, Ju Kaijing, direktor i drugi pratili su sastanak kako bi učestvovali u diskusiji o karakteru i budućim planovima saradnje visokoškolskih institucija iz Kine i Srbije.

 

U pratnji rukovodstva ustanove, prof. dr Stanko Bulajić i delegacija posetili su umetničku zgradu, gde su imali priliku da čuju instrumentalnu i vokalnu muziku u izvođenju nastavnika i učenika. Zatim je usledila poseta pozorišta i demonstracija nastave plesa.

Inspirisana divnim nastupima učenika, Jovana Ikonić je na licu mesta držala studentima improvizovana predavanja, upućivala ih kako da se slobodno kreću na sceni.

Na sledećem sastanku, dve strane su imale detaljniji razgovor u vezi međunarodne saradnje u oblasti plesne umetnosti između Kine i Srbije.

Direktor Ju je predstavio jedinstvene prednosti škole u ​​međunarodnom obrazovanju i dostignuća međunarodne saradnje. Prof. dr Stanko Bulajić i Jovana Ikonić detaljno su predstavili obrazovni model i profesionalne prednosti Instituta za umetničku igru u Beogradu, u klasičnom baletu i savremenoj igri, radujući se ostvarenju veće međunarodne saradnje i razmene nastavnika i studenata između visokoškolskih institucija iz Kine i Srbije.

 

Izvor: https://mp.weixin.qq.com/s/Q5n2h4MdXuuZ0_BQPuvVfw