STUDENTI NA LISTI ZA NAGRADU GRADA BEOGRADA

Studenti Instituta za umetničku igru Fakulteta za inženjerski menadžment – Katarina Bućić, Katarina Stojković, Marija Vučenović, Mila Stijak, Maja Marković i Vladimir Čubrilo, nominovani su za Nagradu grada Beograda za 2017. godinu u oblasti Umetnost – stvaralaštvo mladih pod rednim brojem 1. za projekat Nušić Triptih.

IMG_4415

Projekat Nušić Triptih – Gospodin Ministarka u koreografiji studenata premijerno je izveden 26. juna 2017. godine na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu u okviru 26. BELEF-a.

O predstvi studenti su rekli: U mnogim rediteljskim tumačenjima ONA je bila povod za kalambursko viđenje palanačke pokondirene tikve. Međutim, iza karikature kojom je predstavljena krije se tema socijalno društvenog značaja: šta, kako i zašto? dolazi do, može se reći, nasilne transformacije jednostavne, moralne ispravne ličnosti u smešno žalosnu preciozu. Obilje vodviljskih obrta površnom komičnošću zamagljuje stvarni lik osobe istrgnute iz sopstvenog intimnog patrijahalnog sveta, koja se ne snalazi u novonastaloj situaciji društvenog licemerja i želje za vlašću.

Koreografija i igrači Katarina Bućić, Katarina Stojković, Marija Vučenović, Mila Stijak, Vladimir Čubrilo i Maja Marković (Tamara Pjević, Luka Stojković); muzika Željko Ninić; kostim Snežana Аrnautović Stjepanović

Projekat Nušić Triptih su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Narodno pozorište u Beogradu, Festival Ohridsko leto i Nišville Jazz Festival.