Prijava na osnovne studije

Fakultet za inženjerski menadžment organizuje osnovne akademske studije u trajanju od četiri godine, odnosno osam semestara, iz oblasti inženjerskog menadžmenta, kao i osnovne studije u trajanju od tri godine, odnosno šest semestara, iz oblasti menadžmenta.

Nakon završenih četvorogodišnjih studija student stiče zvanje: Diplomirani inženjer menadžmenta (240 ESPB poena).

Nakon završenih trogodišnjih studija student stiče zvanje: Inženjer menadžmenta (180 ESPB poena).

Oba studijska programa su sastavljena od obaveznih i izbornih predmeta. Na strukturu studija student može uticati sa izbornim predmetima, samim tim, oblikovati svoj akademsko-stručni profil.
Prijavljivanje na osnovne studije je u toku.

Kandidati se prijavljuju tako što:

 • Ispunjavaju prijavu koja se može dobiti u štampanom obliku od studentske službe,
 • ili u elektronskom obliku preko ove forme

Svi kandidati koji ispunjavaju uslove za prijavu obavljaju prijemni ispit u obliku testa opšte informisanosti ili testa sklonosti i sposobnosti, nakon kojeg Fakultet odlučuje o kvalifikovanosti kandidata za upis.

Prijemni ispit za upis na studijske programe osnovnih akademskih studija održaće se 12.06.2023. godine u 12.00 časova u prostorijama Fakulteta za inženjerski menadžment u ulici Bulevar vojvode Mišića 43, Beograd.

Prijemni ispit

Prijemni ispit za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija je Test sklonosti i sposobnosti. Primer možete preuzeti ovde Test sklonosti i sposobnosti

Ukupno vreme trajanja prijemnog ispita je 45 minuta. Maksimalan broj bodova koji kandidat može da osvoji na prijemnom ispitu iznosi 100, od čega iz srednje škole može doneti najviše 40 bodova, a na prijemnom ispitu može da osvoji najviše 60 bodova.

Na polaganje prijemnog ispita potrebno je poneti ličnu kartu ili neki drugi identifikacioni dokument sa fotografijom i dokaz o izvršenoj uplati takse za polaganje prijemnog u iznosu od 3.000 dinara.

Prijemni ispit će se obaviti 12.06.2023. Prijemni ispit u septembru će se obaviti u periodu od 1. do 9. septembra 2023.

Upis i upisni rokovi

Prvi upisni rok je u periodu do 15. jula 2023.

Drugi upisni rok je u periodu do 30. septembra 2023.

Potrebna dokumenta

Upis

Da bi se kandidat koji je položio prijemni ispit mogao upisati na Fakultet potrebno je da donese sledeća dokumenta.

 1. Izvod iz matične knjige rođenih;
 2. Svedočanstva sva četiri razreda srednje škole (original ili overena kopija);
 3. Diploma završene srednje škole (original ili overena kopija);
 4. 2 fotografije dimenzija 3,5 x 4,5 cm;
 5. Dokaz o izvršenoj uplati školarine.

Upis sa drugih visokoškolskih ustanova

 1. Izvod iz matične knjige rođenih;
 2. Uverenje o položenim ispitima iz škole sa koje prelazi;
 3. Uverenje o diplomiranju ili diploma o završenoj Visokoj školi (ukoliko se radi o kandidatu koji je završio Visoku (višu) školu);
 4. 2 fotografije dimenzija 3,5 x 4,5 cm;
 5. Dokaz o izvršenoj uplati školarine.

Studenti koji nisu državljani Republike Srbije

Pored gore navedenih uslova moraju dodatno da se sami postaraju za dobijanje viza radi boravka u Srbiji tokom studiranja. Fakultet nije garantor stranim studentima tokom njihovog boravka u Srbiji niti snosi bilo kakvu pravnu-finansijsku-moralnu odgovornost prema njima ili trećim licima vezanima za njihov boravak u Republici Srbiji. Sami studenti su odgovorni za pribavljanje relevantne dokumentacije i dokazivanja Konzularnom predstavništvu ili Ambasadi Republike Srbije radi dobijanja vize(a). Svi studenti koji polože prijemne ispite i steknu sve uslove za upis, mogu da dobiju relevantne potvrde koje će biti upućene nadležnim organima radi blagovremenog izdavanja njihovih viza.

Otvorena vrata

Fakultet za inženjerski menadžment petkom organizuje Otvorena vrata, kada zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu da posete naš Fakultet i da razgovaraju sa profesorima, asistentima i zaposlenima u studentskoj službi i dobiju sve potrebne informacije. Posete (individualne i grupne) se zakazuju putem E-mail adrese prijava@fim.rs.

Svi kandidati, koji nisu sigurni koji ih profesionalni pravac zanima, mogu da zakažu i razgovor u Centru za razvoj karijere putem E-mail adrese karijera@fim.rs.

Školarina

Celokupni troškovi studiranja na osnovnim studijama su najpristupačniji u Srbiji (školarina, svi udžbenici i naučno-nastavna sredstva, neograničen broj prijava ispita kao i overa semesetara) i iznose 1.800 EUR  po godini studija (plaćanje po srednjem kursu NBS na dan uplate).

Ukoliko se kandidat opredeli za varijantu plaćanja u ratama, student je u obavezi da prilikom upisa uplati 40% školarine (dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate), a ostatak na osam jednakih mesečnih rata po srednjem kursu NBS na dan uplate.

U najboljem akademskom duhu, Fakultet za inženjerski menadžment nudi delimične ili potpune stipendije za studente koji po prijavljivanju pokazuju najviše kvalitete i potencijal, kao i potrebu za finansijskom asistencijom.

Pre polaganja prijemnog ispita kandidat uplaćuje na račun fakulteta iznos od 3.000 dinara za troškove održavanja ispita. Troškovi polaganja prijemnog ispita ne ulaze u cenu školarine.

Račun Fakulteta: 265104031000239066.

Kontakt

Adresa:
Fakultet za inženjerski menadžment
Bulevar vojvode Mišića 43
11000 Beograd
Srbija

Telefon:
+381 (011) 41 40 420

Faks:
+381 (011) 41 40 429

Web: www.fim.rs

Email: office@fim.rs

Prijava na Fakultet za inženjerski menadžment
prijava@fim.rs

Služba osnovnih studija Fakulteta za inženjerski menadžment
studentska.sluzba@fim.rs

Služba diplomskih studija Fakulteta za inženjerski menadžment
master@fim.rs

Centar za razvoj karijere
karijera@fim.rs

Centar za međunarodnu saradnju
international@fim.rs

Prijava za upis na osnovne studije

  *


  Please prove you are human by selecting the plane.