Tri nominacije sa Fakulteta  za Nagradu grada Beograda

 

Za Nagradu grada Beograda ove godine prijavilo se najviše kandidata sa Fakulteta do sada. U užem izboru iz oblasti arhitekture nalazi se monografija Enterijer broda “Sveti Stefan”: brodski elementi u funkciji brodskog enterijera, Gorice Ljubenov,  izdanje Fakulteta za inženjerski menadžment, iz oblasti književnosti roman Krotitelji vremena, Miomira Petrovića, profesora Fakulteta za inženjerski menadžment i Instituta za umetničku igru. Iz oblasti stvaralaštva mladih u užem izboru je plesna predstava Femine, u koreografiji Rite Gobi iz Mađarske i Aleksandre Madsen iz Hrvatske, gostujućih predavača Instituta za umetničku igru, u izvođenju studenata Instituta za umetničku igru.

Nagrada grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“ dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi i urbanizmu, poljoprivredi, novinarstvu, obrazovanju, sportu i zaštiti životne sredine. Nagrada grada Beograda dodeljuje se i za herojsko delo, za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada i za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd.

Nagrada grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“ je nagrada koju grad Beograd dodeljuje sredinom aprila svake godine, za prethodnu godinu. Prvi put je dodeljena za 2002. godinu. Ova nagrada je naslednik Oktobarske nagrade grada Beograda.