Uspešno završena akcija „Praznična čarolija štićenika udruženja Multi-Art iz Vrbasa“

Studenti druge godine Fakulteta za inženjerski menadžment iz Akreditovane jedinice van mesta sedišta u Vrbasu su pre dva meseca pokrenuli projekat “Praznična čarolija štićenika udruženja Multi-Art iz Vrbasa“ koji predstavlja organizovanje prazničnog druženja, prikupljanje sredstava, kao i uručenje paketića i sredstava za sve štičenike pomenutog udruženja, koje čine deca sa posebnim potrebama. U subotu, 10. decembra, organizovana je dodela paketića i druženje sa štićenicima udruženja Multi-Art iz Vrbasa.

Studentski projekat uključivao je različite humanitarne aktivnosti, utakmice, takmičenja, ovu inicijativu podržalo je više obrazovnih ustanova (osnovne škole i vrtići), kompanije, preduzetnici i građani. Ukupno je prikupljeno 89 hiljada dinara donacije, preko 30 paketića i više prehrambenih paketa.

Projekat je dizajniran i sprovedenu u okviru predispitnih obaveza studenata za predmet Osnove inženjerskog menadžmenta. Želja studenata iz Vrbasa je da pored sticanja novih znanja, budu i društveno odgovorni akademski građani. Slične projekte, studenti iz Vrbasa su organizovali i ranijih godina. Projekat je sproveden pod nadzorom doc. dr Jelene Raut i asistenta Bojane Pavlović uz podršku prof. dr Vladimira Tomaševića, dekana Fakulteta, studenata iz Beograda, kao i profesora i asistenata iz Beograda.

Prilog o sprovedenoj akciji je objavljen na RTV, a ciljeve projekta su objasnile studentkinje Jovana Pešić, Nikolina Farago, Nikolina Sakač.

RTV prilog:

Link za vest na sajtu RTV: https://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/backa/vrbas-studenti-obradovali-malisane-iz-udruzenja-multiart_1398496.html

Izvor naslovne fotografije: RTV.

Izjava zahvalnosti: