Evropa ublažava globalni pad prodaje električnih vozila

Rast na tržištu električnih vozila je usporen

Prodaja električnih vozila porasla je za 65 odsto od 2017. do 2018. Ali u 2019. godini broj prodatih jedinica povećao se na samo 2,3 miliona, sa 2,1 milion, za međugodišnji rast od samo 9 procenata. Jednako otrežnjujuće, prodaja električnih automobila opala je za 25 procenata tokom prvog kvartala 2020. Dani brzog širenja su prestali ili su barem privremeno zaustavljeni. Generalno, Evropa je zabeležila najjači rast EV-a.

Iako su ova dešavanja razočaravajuća, oni u velikoj meri odražavaju pad ukupnog tržišta lakih vozila, koje je palo za 5 procenata u 2019. godini i dodatnih 29 procenata u prvom kvartalu 2020. Uprkos ukupnom padu prodaje, prodor na globalno EV tržište se povećao za 0,3 procentna poena od 2018. do 2019. godine, za ukupan udeo od 2,5 procenta. Sa dodatnim rastom u prvom kvartalu 2020. godine, penetracija električnih vozila sada iznosi 2,8 procenata.

Trendovi električnih vozila razlikuju se u zavisnosti od regiona

Ključna tržišta električnih vozila predlažu promenu regionalne dinamike, pri čemu Kina i Sjedinjene Države gube tlo u odnosu na Evropu. Prodaja EV u Kini je u 2019. godini ostala konstantna, na oko 1,2 miliona prodatih jedinica. U Sjedinjenim Državama, prodaja električnih vozila pala je za 12 procenata u 2019, sa samo 320.000 prodatih jedinica. U međuvremenu, prodaja u Evropi porasla je za 44 procenta, na 590 000 jedinica. Ovi trendovi su se nastavili i u prvom kvartalu 2020. godine, dok je prodaja električnih vozila u odnosu na prethodni kvartal opala za 57 procenata u Kini i za 33 procenta u Sjedinjenim Državama. Suprotno tome, evropsko tržište električnih vozila poraslo je za 25 procenata.

Kina

Relativno spor rast kineskog tržišta električnih vozila u 2019. godini odražava kako sveukupni pad na tržištu lakih vozila, tako i značajna smanjenja subvencija za električna vozila. Na primer, centralna vlada je eliminisala subvencije za kupovinu vozila koja postižu domet električne energije manji od 200 kilometara i smanjila subvencije za 67 odsto za električna vozila na baterije (BEV) sa e-dometom iznad 400 kilometara. Ova smanjenja odražavaju vladinu strategiju smanjenja novčanih podsticaja za nova energetska vozila (NEV) i prelaska na nemonetarne oblike podrške. Od 2019. godine OEM proizvođači dobijaju kredite za svaki proizvedeni NEV. Krediti uzimaju u obzir faktore kao što su tip vozila, kao i njegova maksimalna brzina, potrošnja energije, težina i domet. Regulatori zasnivaju kreditne ciljeve za svakog OEM-a na ukupnoj proizvodnji putničkih automobila. Ako proizvođač ne postigne cilj, mora da kupi kredite od konkurenata koji imaju višak ili da plati novčane kazne.

U prvom kvartalu 2020. godine, Kina je bila teško pogođena pandemijom COVID-19. Prodaja EV-a opala je za 57 odsto u odnosu na četvrti kvartal 2019. godine, jer je potrošačka potražnja naglo opala. Nekoliko proizvođača električnih vozila takođe je bilo prisiljeno da zaustavi proizvodnju. Kao odgovor na to, centralna vlada je produžila do 2022. godine (iako po nižim stopama) novčane podsticaje koji su uskoro trebali da isteknu. Vlada je takođe produžila izuzeća od poreza na kupovinu NEV-a do 2022. Ove mere, zajedno sa nedavnom vladinom odlukom da uloži milijarde u infrastrukturu za naplatu kao deo programa ekonomskog podsticaja, mogle bi da pomognu ponovnom oporavku prodaje EV u 2020. godini.

Sjedinjene Države

Prodaja električnih vozila porasla je za 80 procenata u Sjedinjenim Državama u 2018. godini, vođena pokretanjem standardne verzije Teslinog modela 3. Na tržište je porast usporio 2019. godine zbog nekoliko događaja. Sa porastom Teslinih isporuka u inostranstvu i postepenim ukidanjem saveznog poreskog kredita u januaru i julu 2019, američka prodaja te marke za tu godinu opala je za 7 procenata, ili 12.400 jedinica. U međuvremenu, Chevrolet Volt je ukinut, a prodaja mu je pala za 14.000 jedinica. Prodaja Honde Clariti takođe je opala za 8.000 jedinica.

Neki međunarodni proizvođači originalnih proizvoda uspešno su lansirali nove modele u Sjedinjenim Državama 2019. godine, uključujući Audi (e-tron) i Hiundai. Povećala se i prodaja VW-ovog e-Golfa. Ova tri brenda ostvarila su više od 24.500 jedinica EV prodaje, ali njihove snažne performanse nisu mogle nadoknaditi pad ostalih modela. Američka prodaja električnih automobila dodatno je opala u prvom kvartalu 2020. godine, za 33 procenta u odnosu na prethodni kvartal.

Nedavni potezi savezne vlade na popuštanju propisa mogli bi dodatno usporiti tržište električnih vozila u Sjedinjenim Državama. U martu 2020. godine, na primer, vlada je revidirala standarde ekonomičnosti potrošnje goriva, na cilj od 2026. godine od 40 milja po galonu, sa 54 mpg. Današnje niske cene nafte takođe doprinose usporavanju EV-a, jer znatno smanjuju ukupne troškove vlasništva za vozila na motore sa unutrašnjim sagorevanjem (u poređenju sa EV-ovima). Te promene stvaraju veliku neizvesnost, a razvoj američkog EV automobila mogao bi u velikoj meri zavisiti od broja država koje usvajaju kalifornijski Program nula emisija vozila i od peripetija cena nafte.

Evropa

Za razliku od ostalih ključnih EV tržišta, Evropa je obeležila značajan rast EV. U 2019. godini prodaja je poražena za 44 dana, što je najviša stopa od 2016. Novi standard emisije Evropske unije je od 95 grama ugljen-dioksida po kilometru za putničke automobile takođe mogao da poveca prodaju EV-a, zato bi trebalo da bude 95 dana ovaj standard u 2020. i 100 procenata u 2021. Prodaja BEV-a je značajno porala, sa stopom rasta od 70 procenata kretanih od tri modela: Tesla Model 3, Hiundai Kona i Audi e-tron.

Prodaja EV povećanja se vrši za dvocifreni proces u 2019. godini u skoro svim evropskim zemljama. Prodaja na nekim malim tržištima, narod Estonije, Islanda i Slovačke, u apsolutnom je iznosu opala. Prodaja električnih automobila u Nemačkoj i Holandiji dopinela je skoro polovina od 44 procenta ukupnog rasta EV tržišta u Evropi; u obe zemlje prodaju jedinice za povezivanje su za oko 40.000 jedinica. Ti brojevi su prešli u stopu rasta u 2018. godini od 55 procesa za Nemačku i 144 procenta za Holandiju. U obe zemlje, ova snažna prodaja električnih vozila rezultat je povećanog potraživanja za nove modele, dostupnosti postojećih modela sa velikim veličinama baterija i promenjenih vladinih podsticaja.

U prvom kvartalu 2020. godine, evropska prodaja električnih automobila porala je kako je ukupno stopa penetracije električnih vozila porala na 7,5 procenata. Sa izuzetkom Hong Kong, svih deset najbogatijih tržišta za prodor električnih vozila bilo je u Evropi. Snažni regulatorni vjetrovi i visoki podsticaji za kupovinu u nekolicini evropskih zemalja mogli bi da priguše utičive pandemije COVID-19 i dodatno pojačavaju tržište električnih automobila. Da bi se ređala prodaja EV verovatno suočili sa težim pripremama u drugom kvartalu 2020. godine, kada bi se uticali na pandemije na evropskim zemljama i ekonomiji treba da se dostigne vrhunac. Do sada nijedan evropski OEM nije promenio svoje planove za uvođenje EV modela, a nekolicina zamašnjavanja dodatnih podataka o kupovinama kao deo svojih ekonomskih stimulativnih programa.

Lanac snabdevanja se lokalizuje

Sa najavljenim lansiranjima novih EV modela, i proizvođači automobila i dobavljači povećavaju svoj globalni otisak na ciljnim tržištima lokalizacijom proizvodnje vozila i komponenata. Na primer, Tesla je započeo izgradnju svoje fabrike u Šangaju u januaru 2019. i isporučio prvi lokalno proizvedeni EV tog decembra. Kompanija planira da izgradi svoj sledeći proizvodni pogon u Nemačkoj do 2021. godine. Slično tome, Volksvagen i Toiota najavili su planove za postavljanje EV pogona u Kini.

U sličnom razvoju, proizvođači baterijskih ćelija povećavaju svoje proizvodne kapacitete na ciljanim tržištima. Ukupno tržište litijum-jonskih baterija za putničke automobile EV poraslo je za 17 procenata, na 117 gigavat-sati u 2019. godini, dovoljno da napaja 2,4 miliona standardnih BEV-ova. Većina novih kapaciteta biće uspostavljena u centralnoj Evropi, sa kompanijama koje se pripremaju da udovolje potražnji u celom regionu. Najave kompanija sugerišu da bi se globalno tržište trebalo proširiti na oko 1.000 gigavat-sati do 2025. godine. Kineski proizvođač baterija CATL imao je najveći udeo na tržištu u 2019. godini, od 28 procenata, dok je njegov apsolutni kapacitet porastao za 39 procenata. CATL je nedavno nastavio globalnu ekspanziju, potpisivanjem novih ugovora sa nekoliko međunarodnih proizvođača originalne opreme i osnivanjem fabrike u Nemačkoj.

McKinsey