Opšte informacije o Fakultetu za inženjerski menadžment

Fakultet za inženjerski menadžment je osnovala grupa mladih priznatih naučnika, koji su stekli zvanja na poznatim svetskim Univerzitetima i vratili se u Srbiju kako bi preneli najbolje i najsavremenije akademske programe.

Profesori sa Univerziteta Cambridge, London, Stanford, Potsdam, Cornell i Rutgers prenose najsavremenije metode učenja i veštine koje će budućim evropskim generacijama biti potrebne.

Institucija nudi programe osnovnih, master i doktorskih studija.

Fakultet je prva visokoškolska institucija čije je programe priznalo Društvo inženjerskog menadžmenta Srbije i ima ustanovljenu tehničku saradnju sa najelitnijm inženjerskim preduzećima u oblastima inženjeringa, informatike i telekomunikacija u Srbiji, koja je od direktne koristi studentima.

U skladu sa Bolonjskom deklaracijom, na Fakultetu se organizuju osnovne akademske studije, diplomske akademske studije i doktorske studije i u sastavu je univerziteta Union „Nikola Tesla“ u svojstvu nezavisnog pravnog lica.

Vizija i misija FIM

Vizija Fakulteta za inženjerski menadžment je unapređenje inženjerskih veština, društveni i privredni doprinos Srbiji i regionu kroz unapređenje znanja i razvijanje kreativnosti i intelektualnih sposobnosti studenata.

Obrazovanje najkvalitetnijih stručnih kadrova iz oblasti inženjerskog menadžmenta, informaciono-telekomunikacionih tehnologija, kreativnih industrija, menadžmenta bezbednosti i finansijskog poslovanja, u skladu sa najsavremenijim svetskim naučnim i stručnim dostignućima i privrednim kretanjima je Misija koja postaje ostvarljiva.

Ljudski resursi

Ljudski resursi, naučno-nastavni kadar i administrativno osoblje Fakulteta, predstavljaju kapital, koji obezbeđuje efikasnost poslovanja i ostvarivanje vizije i misije ove visokoškolske ustanove.

Biblioteka

Biblioteka Fakulteta za inženjerski menadžment se nalazi u zgradi Fakulteta i jedina je biblioteka u Srbiji, koja među svojim bibliotečkim jedinicama sadrži kompletna izdanja časopisa iz domena inženjerskog menadžmenta, inženjerske ekonomije, upravljanje projektima i upravljanje ljudskim resursima, izdatih u svetu u proteklih 10 godina.

Biblioteka raspolaže udžbenicima potrebnim za izvođenje nastave na studijskim programima svih nivoa studija.

 

Oprema

Fakultet je smešten u objektu koji svojim rasporedom i opštim kvalitetom predstavlja idealnu lokaciju za jednu visokoškolsku ustanovu koja izvodi studijski program inženjerskog menadžmenta.

U okviru ovog prostora postoje, amfiteatri, slušaonice, radionice, vežbaonice, profesorski kabineti, čitaonica i ostale namenske prostorije.

U okviru objekta takođe postoje ISO sertifikovane IT laboratorije, koje su opremljene najsavremenijom ICT opremom za izvođenje nastave i vežbi, koje omogućavaju rad u malim grupama shodno savremenom procesu obrazovanja implementiranom po Bolonjskoj deklaraciji.

Svaka učionica poseduje projektor, računar koji je umrežen i najsavremeniju multimedijalnu opremu. Svi profesorski kabineti su umreženi i u sklopu fakulteta postoji računarska laboratorija sa 30 internet priključaka.

Lokacija

Ova visokoškolska ustanova smeštena je u spektakularnom zdanju, jednom od retkih primera arhitektonskog modernizma sagrađenom 1926, a renoviranom krajem 2009. godine, koje pruža savršenu akademsku atmosferu i nalazi se u Bulevaru Vojvode Mišića 43 u Beogradu.

Kontakt

Adresa:
Fakultet za inženjerski menadžment
Bulevar vojvode Mišića 43
11000 Beograd
Srbija

Telefon:
(011) 41 40 420

Web:
www.fim.rs

Email:
office@fim.rs

Prijava na Fakultet za inženjerski menadžment
prijava@fim.rs

Služba osnovnih studija Fakulteta za inženjerski menadžment
studentska.sluzba@fim.rs

Služba diplomskih studija Fakulteta za inženjerski menadžment
master@fim.rs

Centar za razvoj karijere
karijera@fim.rs

Centar za međunarodnu saradnju
international@fim.rs