Helen Pennant na Fakultetu za inženjerski menadžment

Helen Pennant, direktorka organizacije Cambridge Commonwealth, European & International Trust(www.cambridgetrust.org), koju je za tu svrhu osnovao Univerzitet Kembridž, a čiji je patron britanski prestolonaslednik, održala je danas na Fakultetu za inženjerski menadžment prezentaciju stipendija koje Univerzitet u Kembridžu nudi kandidatima iz zemalja koje nisu članice Komonvelta ili Evropske unije na svim nivoima studija (osnovnim, master i doktorskim).

Helen Pennant je studentima Fakulteta za inženjerski menaždment, kao i studentima Univerziteta u Beogradu i drugih univerziteta, predstavila mogućnosti za prijavljivanje za stipendije koje su dostupne za studente iz Srbije i istakla da je jedan od najvažnijih kriterijuma kritički način razmišljanja kandidata.

Specijalan gost prezentacije bio je i gospodin Mihail Petreski, predsednik Pexim fondacije. Uvodnu reč na prezentaciji dao je Prof. dr Vladimir Tomašević, Dekan Fakulteta za inženjerski menadžment, alumnista Kembridža i nekadašnji Graduate Union Predsednik Univerziteta Kembridž.

Posle prezentacije, profesor Tomašević i gospođica Pennant održali su sastanak na kome su razmatrali pitanja od obostranog interesa sa akcentom na povratak stipendista Kembridža u Srbiju.

Predavanje je organizovano na inicijativu Milene Milićević, predavača na Fakultetu za inženjerski menadžment i alumnistkinje PEXIM fondacije koja organizuje posetu Helen Pennant radi obnove petogodišnje saradnje u stipendiranju studenata iz Srbije i Makedonije.

O Fondu

Fond za stipendije Univerziteta u Kembridžu – Cambridge Commonwealth, European & International Trust(www.cambridgetrust.org) dodeljuje 500 stipendija godišnje i daje podršku za između 1.100 i 1.400 stipendija studentima Univerziteta u Kembridžu iz 85 zemalja sveta. Tokom svog postojanja preko 3 decenije Fond je dodelio preko 18.000 stipendija studentima iz inostranstva.

Danas je Fond najveći donator za studente iz inostranstva koji su primljeni na Univerzitet u Kembridžu i sa partnerima na svetskom nivou omogućava različite nivoe stipendiranja za izuzetne pojedince. Stipendije, koje u potpunosti ili delimično pokrivaju troškove, dodeljuju se na svim nivoima studija od osnovnih, master i doktorskih, za sve koledže.

O gostu

Direktorka Fonda Helen Pennant došla je u posetu Srbiji u organizaciji PEXIM fondacije Tokom međunarodne karijere pre dolaska na poziciju Direktorke Fonda za stipendije Univerziteta u Kembridžu, Helen je imala priliku da radi u Britanskoj Ambasadi u Parizu, Evropskoj komisiji i kao izvršni direktor i specijalni savetnik Predsednika Univerziteta Britanska Kolumbija u Vankuveru.

Fotografije možete videti na Facebook strani Fakulteta https://www.facebook.com/pages/Fakultet-za-in%C5%BEenjerski-menad%C5%BEment/205449639479378?ref=hl.