Japansko-srpski festival filma – Volontiranje

Potrebni su studenti, smera Kreativne industrije, za volontiranje na Japansko-srpskom festivalu filma, koji se održava 14. i 15. novembra. Zainteresovani studenti se mogu javiti putem i-mejla karijera@fim.rs do ponedeljka, 6. novembra.

Opširnije o festivalu od organizatora:

Japansko – srpski festival filma (JSFF) je festival kulturne razmene između Srbije i Japana koji se jednom godišnje održava u Beogradu i Tokiju u organizaciji udruženja CULTCRAVE i Jugoslovenske kinoteke. JSFF prikazuje kratkometražne filmove japanskih i srpskih autora ili filmove snimljene na području Srbije i Japana na zadatu temu. Kao pionir savremenog tipa multidisciplinarnog događaja, posetiocima pruža mogućnost da upoznaju, analiziraju i učestvuju u povezivanju ove dve zemlje.

Četvrti po redu JSFF sastoji se od takmičarskog, revijalnog i pratećeg programa (kulturno-umetnički i edukativni sadržaji) na temu „TABOO“. U 2017. godini naš cilj je da osvestimo, preispitamo i uporedimo lične i društvene tabue.

Osim da ojača kulturnu razmenu između Srbije i Japana kroz filmsku umetnost, cilj JSFF-a je i da omogući promociju mladim umetnicima, podrži saradnju na polju filmske produkcije između Srbije i Japana i da programskim sadržajem i pratećim aktivnostima promoviše srpsku kulturu i kinematografiju u Japanu i obrnuto.