Poziv za volontere na Smart City Festivalu od 19-21. oktobra u Beogradu

Prenosimo poziv za volontere za Smart City Festival. Studenti Fakulteta mogu volontirati na ovom događaju u okviru programa stručnih praksi.

Smart City Education Inicijative i Friedrich Naumann fondacije za slobodu organizuju drugi Smart City Festival od 19-21. oktobra u Beogradu.

Pozivamo vas da budete volonteri na Smart City Festivalu 2018 (#SCF18), zaslužni za uspeh ovog događaja i gostprimstvo preko 2000 posetilaca tokom tri dana interaktivnog programa.

Centralni program festivala se odvija u Domu omladine Beograda. Saznaćemo kako će izgledati gradovi budućnosti na osnovu uspešnih priča iz 10 gradova sveta sa preko 80 vodećih aktera na polju urbanog razvoja, tehnologije, politike, akademije i biznisa iz celog regiona i sveta. 

Neka od zaduženja gde je potrebna pomoć volontera, odnosno V A Š A pomoć:

–          Doček govornika na aerodromu

–          Transfer sa aerodroma do hotela i obrnuto

–          Sprovođenje govornika od hotela do Doma omladine

–          Protokol za zvaničnike: predstavnike institucija Vlade Republike Srbije, Grada Beograda, lokalnih samouprava i diplomatskog kora

–          Pripremanje akreditacija i poklončića za posetioce

–          Doček posetilaca na info pultu, podela akreditacija

–          Usmeravanje publike, govornika i zvaničnika kroz prostor Doma omladine Beograda između i tokom sesija; asistiranje publici i govornicima u salama tokom sesija

–          Pomoć restoranskom osoblju u postavljanju hrane i osveženja neposredno pre ručka i kafe pauza; usmeravanje posetilaca tokom pauze za ručak i kafe pauza

–          Pomoć tehničkoj službi u slučaju iznenadnih situacija sa produkcijom, zvukom, rasvetom.

Svi volonteri biće podeljeni po smenama i unutar određenih timova: tim za govornike, protokol, akreditacije, logistika, tehnička podrška, i slično. Svim volonterima biće obezbeđen obrok i osveženje tokom smene.

Nedelju dana pre početka festivala volonteri će biti u obavezi da pohađaju trening u Domu omladine Beograda – Makedonska 22 da bi se upoznali sa timom Festivala, prostorom gde će raditi, ostalim kolegama i da bi dogovorili tačna zaduženja i smene.  O tačnom terminu treninga volonteri će biti blagovremeno obavešteni mejlom.

Po završetku festivala volonteri će dobiti sertifikat o učešću na Smart City Festival-u i biće organizovana žurka za njih.

Prijavite se za učešće na volontiranju na ovaj mejl: Jelena.Bubanja@fnst.org ili broj telefona 062/777-443 do 11. oktobra.

Potrebno je da napišete u 200 reči odgovore na ova dva pitanja: zašto želite da volontirate na Smart City Festivalu?  Kakva prethodna iskustva imate u volontiranju, studentskim organizacijama i/ili omladinskom aktivizmu?