Radionica Osmišljavanje i razvoj poslovnih ideja u oblasti održivog razvoja

Privredna komora Srbije, Program ’Climate-KIC Srbija’, i projekat ’Lokalni razvoj otporan na klimatske promene’ koga sprovode Ministarstvo zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) žele da Vas pozovu da se uključite u realizaciju jednodnevne radionice o osmišljavanju i razvoju poslovnih ideja u oblastima održivog razvoja i borbe protiv klimatskih promena.

Radionica je namenjena studentima završnih godina na prirodno-matematičkim, inženjerskim, tehničkim i tehnološkim fakultetima; kao i studentima na ekonomskim i drugim fakultetima (npr. organizacione nauke i/ili druge društvene nauke).

Cilj radionica je da učesnici osmisle i detaljnije razrade poslovne ideje, koje se oslanjaju na oblasti njihovih osnovnih studija, a koje mogu da doprinesu realizaciji ciljeva održivog razvoja i borbe protiv klimatskih promena.

U oblastima prirodnih i tehničkih nauka postoji veliki neiskorišćeni potencijal za razvoj takvih poslovnih ideja, a istovremeno veštine i znanja koja se odnose na osmišljavanje i razvoj poslovnih ideja nedostaju upravo studentima u ovim oblastima.

Namera nam je da pružimo vrednost učesnicima (studentima), tako što ćemo, primenom inovativnih metoda i tehnika, uticati da znanja iz svojih domenskih oblasti pretoče u poslovne ideje, koje ih mogu inspirisati da pozitivno utiču na okruženje i zajednicu u kojoj žive.

Radionica u Novom Sadu je planirana za 9. oktobar 2018. u trajanju od 9:00 do 17:00, u Startit centru Novi Sad, Miroslava Antića 2.

Studenti se na radionicu mogu registrovati putem linka https://goo.gl/HzLRuP.

Pre prijave studenti treba da se do petka, 5. oktobra, prijave Centru za razvoj karijere Fakulteta putem i-mejla karijera@fim.rs!

Rok za prijavu je 8. oktobar 2018.

Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.