Studentsko takmičenje u upravljanju projektima – Project Management Championship

Studentsko takmičenje u upravljanju projektima – Project Management Championship, ove godine će se šesti put po redu održati i u Beogradu. Ove zime, studenti svih univerziteta u Srbiji će imati priliku da se oprobaju u rešavanju problema iz oblasti upravljanja projektima i plasiraju se u internacionalno finale, koje se održava u junu, u Litvaniji.

Project Management Championship predstavlja deo internacionalnog takmičenja koje organizuje Svetska asocijacija za upravljanje projektima (International Project Management Association – IPMA).

Prvu fazu takmičenja čine prijave, koje su otvorene u periodu od 15. decembra do 15. februara. Svi zainteresovani studenti, mogu se prijaviti individualno, u paru ili u timovima od po tri ili četiri člana preko sledećeg linka: bit.ly/pmc2020

Formirani timovi 23. marta učestvuju u kvalifikacionoj rundi. Tom prilikom, timovi dobijaju sto pitanja, koja treba da reše za sto minuta i time sebi obezbede mesto u nacionalnom finalu.

Šest najboljih timova iz kvalifikacione runde se plasira u nacionalno finale, koje se održava 1. marta 2020. godine. U ovoj fazi, timovi rešavaju realan poslovni problem iz oblasti upravljanja projektima, a najbolji među njima dobija priliku da svoje znanje pokaže od 5. do 7. juna u internacionalnom finalu u Litvaniji.

Svi zainteresovani studenti Fakulteta za inženjerski menadžment mogu da se prijave na E-mail karijera@fim.rs do 27. januara da bi se formirao tim.