Trodnevni Erasmus plus info dani

Prof. dr Brankica Pažun, prodekan za međunarodnu saradnju Fakulteta za inženjerski menadment učestvuje u Erasmus plus info danima kao deo pripreme učešća u Erasmus plus projektima.

Erazmus+ je jedan od najvećih programa EU  koji finansira projekte mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta.Nastao je 2014. godine, a 2021. je ušao u novi sedmogodišnji period sprovođenja koji će trajati do 2027. godine. Predviđeni budžet za ovaj sedmogodišnji period novog Erazmus+ programa je veći nego ikada i iznosi 26 milijardi evra. Opšti cilj i prioriteti Erazmus+ programa 2021-2027. Erazmus+ program nastoji da u periodu 2021-2027 omogući učešće još većem broju učesnika i širem spektru organizacija. S tim u vezi, novi program ističe inkluzivnost, zelene inicijative i digitalizaciju kao ključne i najvažnije prioritete koje podržava kroz niz finansijskih mehanizama, zatim jačanje građanskih vrednosti, dijalog kultura, toleranciju i razumevanje društvenog, kulturnog i istorijskog nasleđa.

Opšti cilj Programa je da, kroz celoživotno učenje, podrži obrazovni, profesionalni i lični razvoj pojedinaca u oblasti obrazovanja, obuka, omladine i sporta.