BASF Innovation Hub 2022 – prilika za inovatore i start-up kompanije

Otvoren je poziv na BASF Innovation Hub 2022, regionalni događaj čiji je domaćin vodeća svetska hemijska kompanija BASF. Inovatori i start-up kompanije iz Centralne i Jugoistočne Evrope imaju mogućnost da ponude rešenja za ključne ekološke izazove današnjice kako bi dobili dalje finansiranje. Ove godine fokus je na obnovljivim izvorima energije.

BASF Innovation Hub 2022 se sastoji iz dve faze:

  • BASF Innovation Hub 2022 lokalni događaji: 5 najboljih ideja na lokalnom nivou dobija priliku da se predstavi pred Lokalnim žirijem, koji će odabrati pobednika. Pobednici lokalnih takmičenja idu dalje na BASF Innovation Hub 2022 Grand Finale. Lokalno zajedničko takmičenje organizuje se za zemlje učesnice: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Srbija.
  • BASF Innovation Hub 2022 Grand Finale – prilika za pobednike na lokalnom nivou da predstave svoje inovacije i start-up ideje široj publici i mogućnost osvajanja dodatne investicije za svoj razvoj.

 

Učesnik: osoba starija od 18 godina može se prijaviti kao pojedinac ili u timu od najviše 5 osoba.

Ideja: Inovativna ideja ili start-up treba da ponudi rešenja za ključne ekološke izazove današnjice i treba da bude u okviru jedne od sledećih tema:

  • Čista energija (primeri: digitalna rešenja koja se fokusiraju na povećanje procesne i energetske efikasnosti, rešenja za povećanje udela obnovljivih izvora energije u snabdevanju električnom energijom (termalna, solarna, vetar), rešenja za toplotnu energiju i izolaciju, optimizaciju grejanja i hlađenja i ventilacije, dekarbonizacija energetskih sistema i promocija tehnologija sa nultom emisijom štetnih gasova)
  • Pametan transport (primeri: biogoriva/aditivi, materijali za Li-Ion baterije, materijali gorivnih ćelija, elektromagnetni neprobojni materijali, ekološki prihvatljivi, ali otporni materijali)
  • Strategije održive poljoprivrede (Od farme do viljuške – primeri: tehnologije precizne primene, digitalna poljoprivreda savetodavne usluge, rešenja za digitalnu poljoprivredu, selektivna sredstva za zaštitu bilja, biološka zaštita useva)

 

Najbolja inovacija ili start-up ideja na lokalnom nivou dobija priliku da kao pobedničko rešenje obezbedi za sebe podršku u vrednosti od 2.500Є, kao i mogućnost za dalje učešće u Velikom finalu i dodatno finansiranje u iznosu od 5.000Є.

Prijave su otvorene do 16. septembra 2022. godine.

Za više informacija pogledajte: uslove_prijavljivanja

Izvor: https://join-innovationhub.com/