Poziv za radionicu – program Social Impact Award

Kako bi mladi iz cele Srbije imali priliku da inovativne ideje pretvore u održive projekte, najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti socijalnog preduzetništva Social Impact Award pokreće SIA Karavan – seriju radionica u 10 gradova u Srbiji.

Prva radionica održava se u Beogradu u subotu 9.aprila u 10h na adresi Savska 5.

Social Impact Award pruža edukaciju, mentorsku i finansijsku podršku mladima u preko 15 zemalja. Program je namenjen mladima od 15 do 30 godina koji imaju inovativna rešenja za društvene izazove i potrebna im je podrška kako bi ova rešenja sproveli u održive projekte.

Radionice su osmišljene tako da učesnici ideju za inovaciju koja rešava neki problem u njihovom okruženju pretvore u uspešan i održiv projekat, da saznaju kako mogu osvojiti mentorsku i finansijsku (do 1500 EUR) podršku da tu ideju u sprovedu, kao i da saznaju sve osocijalnom preduzetništvu. Inovacije se mogu baviti sledećim temama: smanjenje siromaštva, zdravstvo, obrazovanje,životna sredina, energija, informacione i komunikacione tehnologije, ljudska prava, jednake mogućnosti, ali i drugim bliskim temama.

Program u Srbiji sprovodi organizacija Razlivalište od 2014. godine, a program su podržali ErsteBanka, Coca – Cola HBC Srbija, SAP, ERSTE Fondacija i Univerzitet ekonomije i biznisa u Beču.

Ako ovo zvuči interesantno, možete se prijaviti ovde.

Sve informacije o programu nalaze se na sajtu serbia.socialimpactaward.net, a za dodatna pitanja tu je koordinator programa David Vučen (david.vucen@razlivaliste.org).